Bekijk
Raadhuisplein 58A | 2922 AH | Krimpen Aan Den Ijssel T: 0180-511755 | E: info@gebrdeblock.nl
Laatste nieuws
Meer blogs2.000 scholen maken een gezonde pauzehap
Geplaatst op 15 October 2019 om 14:26 door Simone Tuinenburg
3644 keer gelezen
Op 2.000 scholen in heel Nederland wordt deze week stilgestaan bij het maken en eten van gezonde tussendoortjes. Met dit jaarlijkse lesprogramma van Albert Heijn ervaren de leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker een gezonde pauzehap kan zijn. Bij het lesprogramma hoort een gratis boodschappenpakket vol gezonde 10-uurtjes.
Natuurlijk komen leerlingen daarbij ook in beweging. Met het lespakket ontvangen meer dan 9.000 leerkrachten een sport-doe-boek, gemaakt in samenwerking met NOC*NSF en uitgeverij Zwijsen, met onder andere korte beweeg- en ontspanspelletjes voor in de klas en op het schoolplein.
De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’, een educatief programma van Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum en NOC*NSF. Kinderen van groep 5 tot en met 8 maken ieder jaar kennis met verse producten, leren gezonde keuzes maken en ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lichaam. Sport en bewegen is daarbij onlosmakelijk verbonden.
De Week van de Pauzehap vindt plaats tijdens Dutch Food Week. Van 5 tot en met 16 oktober zijn er in het hele land proeverijen, workshops, lezingen, open dagen en vele andere evenementen rondom het thema ‘Wat eten we?’. Op 16 oktober wordt Dutch Food Week afgesloten met een internationaal event rond World Food Day.
Natuurlijk komen leerlingen daarbij ook in beweging. Met het lespakket ontvangen meer dan 9.000 leerkrachten een sport-doe-boek, gemaakt in samenwerking met NOC*NSF en uitgeverij Zwijsen, met onder andere korte beweeg- en ontspanspelletjes voor in de klas en op het schoolplein.
De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’, een educatief programma van Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum en NOC*NSF. Kinderen van groep 5 tot en met 8 maken ieder jaar kennis met verse producten, leren gezonde keuzes maken en ervaren wat een gezonde leefstijl doet voor hun lichaam. Sport en bewegen is daarbij onlosmakelijk verbonden.
De Week van de Pauzehap vindt plaats tijdens Dutch Food Week. Van 5 tot en met 16 oktober zijn er in het hele land proeverijen, workshops, lezingen, open dagen en vele andere evenementen rondom het thema ‘Wat eten we?’. Op 16 oktober wordt Dutch Food Week afgesloten met een internationaal event rond World Food Day.
Reageren
Andere blog berichten
- Consumenten vinden Albert Heijn opnieuw meest duurzame supermarkt14 April 2022 om 15:49
- Consumenten vinden Albert Heijn opnieuw meest duurzame supermarkt14 April 2022 om 15:48
- Albert Heijn zet standaard op plantaardige voeding14 March 2022 om 10:55
- Albert Heijn start met volgende stap van geleidelijke invoering Nutri-Score 4 January 2022 om 14:42
- Zoete aardappelen uit Nederland bij Albert Heijn 1 December 2021 om 16:05
- Sponsoractie Voetbalpassie van Albert Heijn en KNVB levert 1,6 miljoen euro op voor amateurclubs in Nederland13 October 2021 om 18:40
- AH-gehakt van bakje naar zakje: jaarlijks 500.000 kilo minder plastic21 September 2021 om 11:05
- Nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven bij Albert Heijn 9 August 2021 om 16:58
- Nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven bij Albert Heijn 9 August 2021 om 16:58
- Albert Heijn introduceert digitale kassabon 3 August 2021 om 13:25