Bekijk
Raadhuisplein 58A | 2922 AH | Krimpen Aan Den Ijssel T: 0180-511755 | E: info@gebrdeblock.nl
Laatste nieuws
Meer blogsZoete aardappelen uit Nederland bij Albert Heijn
Geplaatst op 1 December 2021 om 16:05 door Simone Tuinenburg
2667 keer gelezen
Vanaf deze week verkoopt Albert Heijn oranje zoete aardappelen van Nederlandse bodem. Door innovatieve teelt- en bewaartechnieken is het voor Albert Heijn mogelijk om drie maanden lang oranje zoete aardappelen uit Nederland aan te bieden en hoeft zo geen oranje zoete aardappelen meer te importeren uit Honduras en Egypte.
Twee telers, waarvan één uit de Hoeksche Waard en de ander uit het Zeeuwse Tholen, telen op zo’n dertig hectare oranje zoete aardappelen voor Albert Heijn. Het gaat om de rassen Orleans en Bellevue. Vanaf begin november starten de telers met het rooien en verwerken van de oranje zoete aardappelen waardoor er eind november oranje zoete aardappelen uit Nederland in het assortiment liggen.
Innovatieve technieken
Albert Heijn onderzoekt samen met boeren en telers hoe zo lang mogelijk aardappelen, groente en fruit van eigen bodem kunnen worden aangeboden. Bij veel producten is er door innovatieve teelt- en bewaartechnieken veel mogelijk waardoor er minder geïmporteerd hoeft te worden en er meer producten van Nederlandse bodem kunnen worden aangeboden, waaronder de zoete aardappel. De techniek, die de twee oranje zoete aardappeltelers hanteren, zorgt ervoor dat precies de juiste bodemstructuur en omstandigheden ontstaan voor de aardappelen. De oranje zoete aardappelen groeien onder zwart folie dat gemaakt is van maiszetmeel. Hierdoor wordt het op natuurlijke wijze afgebroken. Onder het folie loopt de temperatuur voldoende hoog op om de plant goed te laten groeien. In oktober gaat het folie eraf, de aardappelen worden gerooid en gedroogd zodat ze half november in de winkels liggen. Albert Heijn onderzoekt met de aardappeltelers ook nieuwe bewaartechnieken om de oogst langer goed te houden om daarmee de import-aardappelen in de nabije toekomst af te bouwen.
Beter voor-programma
In de groente- en fruitketen bouwt Albert Heijn samen met meer dan 200 vaste telers in Nederland, verder aan duurzame teelt in het Beter voor-programma. De langdurige samenwerking staat centraal, naast afnamegarantie, een gezond verdienmodel en compensatie voor duurzaamheidsinitiatieven. Hierdoor kunnen telers met vertrouwen investeren in een duurzame bedrijfsvoering met zorg voor een beter klimaat, biodiversiteit en de allerbeste kwaliteit en smaak.
Twee telers, waarvan één uit de Hoeksche Waard en de ander uit het Zeeuwse Tholen, telen op zo’n dertig hectare oranje zoete aardappelen voor Albert Heijn. Het gaat om de rassen Orleans en Bellevue. Vanaf begin november starten de telers met het rooien en verwerken van de oranje zoete aardappelen waardoor er eind november oranje zoete aardappelen uit Nederland in het assortiment liggen.
Innovatieve technieken
Albert Heijn onderzoekt samen met boeren en telers hoe zo lang mogelijk aardappelen, groente en fruit van eigen bodem kunnen worden aangeboden. Bij veel producten is er door innovatieve teelt- en bewaartechnieken veel mogelijk waardoor er minder geïmporteerd hoeft te worden en er meer producten van Nederlandse bodem kunnen worden aangeboden, waaronder de zoete aardappel. De techniek, die de twee oranje zoete aardappeltelers hanteren, zorgt ervoor dat precies de juiste bodemstructuur en omstandigheden ontstaan voor de aardappelen. De oranje zoete aardappelen groeien onder zwart folie dat gemaakt is van maiszetmeel. Hierdoor wordt het op natuurlijke wijze afgebroken. Onder het folie loopt de temperatuur voldoende hoog op om de plant goed te laten groeien. In oktober gaat het folie eraf, de aardappelen worden gerooid en gedroogd zodat ze half november in de winkels liggen. Albert Heijn onderzoekt met de aardappeltelers ook nieuwe bewaartechnieken om de oogst langer goed te houden om daarmee de import-aardappelen in de nabije toekomst af te bouwen.
Beter voor-programma
In de groente- en fruitketen bouwt Albert Heijn samen met meer dan 200 vaste telers in Nederland, verder aan duurzame teelt in het Beter voor-programma. De langdurige samenwerking staat centraal, naast afnamegarantie, een gezond verdienmodel en compensatie voor duurzaamheidsinitiatieven. Hierdoor kunnen telers met vertrouwen investeren in een duurzame bedrijfsvoering met zorg voor een beter klimaat, biodiversiteit en de allerbeste kwaliteit en smaak.
Reageren
Andere blog berichten
- Consumenten vinden Albert Heijn opnieuw meest duurzame supermarkt14 April 2022 om 15:49
- Consumenten vinden Albert Heijn opnieuw meest duurzame supermarkt14 April 2022 om 15:48
- Albert Heijn zet standaard op plantaardige voeding14 March 2022 om 10:55
- Albert Heijn start met volgende stap van geleidelijke invoering Nutri-Score 4 January 2022 om 14:42
- Zoete aardappelen uit Nederland bij Albert Heijn 1 December 2021 om 16:05
- Sponsoractie Voetbalpassie van Albert Heijn en KNVB levert 1,6 miljoen euro op voor amateurclubs in Nederland13 October 2021 om 18:40
- AH-gehakt van bakje naar zakje: jaarlijks 500.000 kilo minder plastic21 September 2021 om 11:05
- Nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven bij Albert Heijn 9 August 2021 om 16:58
- Nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven bij Albert Heijn 9 August 2021 om 16:58
- Albert Heijn introduceert digitale kassabon 3 August 2021 om 13:25